Kawa w kolorze marchewki? Czemu nie?
Kolor piękniejszy niż popularnej czarnej kawy, a korzyści dla zdrowia i urody to najważnieszy jej atut.
Częste picie kawy wysusza cerę.
Picie kawy marchewkowej nawilża, odżywia i czyni cerę o pięknym zdrowym, lekko opalonym kolorze.
Moja ulubiona popołudniowa kawa jest smaczna, oryginalna, prosta w wykonaniu, pożywna i daje full energii na resztę dnia. Może być pita na zimno, wiele osób tak lubi, zwłaszcza latem. Może też być pita na ciepło.
Potrzebne składniki to:
sok marchewkowy
mleko roślinne
Ja najczęsciej używam mleko robione z orzechów cashews, tzw. nerkowców , gdyż najmniej pracochłonne lub mleko migdałowe. Mój ulubiony zestaw na mleko: orzechy nerkowca + ziarna słonecznika + parę daktyli + parę wiórek kokosowych.
Różne rodzaje mleka roślinnego:
Mleka roslinne
Tutaj krok po kroku jak zrobić mleko migdałowe:
http://weganie.blogspot.com/2011/09/domowe-mleko-migdaowe.html
Jesień w kolorze marchewki