Domowy Chleb Mamy - najlepszy!
Nasze codzienne nawyki przy jedzeniu mają ogromny wpyw na nasze zdrowie.
*Ile czau poświęcamy na zjedzenie posiłku?
*Ile czasu poświecamy na dobre zżucie pokarmu?
*Czy staramy się o dobrą atmosferę w czasie jedzenia?
*Jak często w czasie spożywania posiłku prowadzimy ostre, konfliktowe dyskusje?
Te pytania są częścią wiekszej listy ważnych czynników, które mają wpływ na nasz układ trawienny.
Proces trawienny nie zaczyna się w jelitach. Tak naprawdę zaczyna się w momencie, gdy zaczynamy myśleć o jedzeniu i zabieramy się za przygotowanie posiłku.
Przygotowanie posiłku jest bardzo ważną czynnoscią. Nie składniki, receptura i czas przygotowania.
Bardzo ważne jest Nastawienie Emocjonalne w czasie przygotowywania posiłku!
Jeśli osoba przygotowująca posiłek jest zdenerwowana, złośliwa i źle nastawiona do ludzi, jej emocje są transferowane, przekazywane do potrawy którą przygotowuje. I to nie jest pokarm łatwostrawny.
Posiłek przygotowywany z miłoscią, radością i troską jest błogosławionym, zdrowym posiłkiem.
Nasze ciało rozumie i wychwytuje zdrowe, odżywcze składniki z pokarmu, kóry jest przygotowywany z serca i troski.
Czy wiesz, że ludzie którzy błogosławią pokarm przed jedzeniem, są zdrowsi i żyją dłużej?
"Jedz w radości swój chleb i pij w dobrym nastroju swoje wino, gdyż jest to miłe Bogu" - Księga Kaznodziei Salomona 9:7
Automaty do włanego wypieku chleba: