Wednesday, September 2, 2009
Barszczyk buraczkowy Na Surowo nie tylko na letnie upały
Barszczyk buraczkowy na surowo.
Często myślimy, że surowe jedzenie wymaga sporo pracy i nie wiemy co pysznego i dobrego wyczarować. Nic bardziej mylnego. Wystarczy otworzyć lodówkę, zrobić przegląd, wybrać parę jarzynek, i użyć wyobraźni... Z czasem zauważymy, że jest to ciekawe, a pomysły przychodzą jak na zawołanie.
Super jest jeśli możemy zerwać jarzyny z własnego ogrodu.
Dzisiaj upalny dzień, miałam ochotę na barszczyk.
Zrobiłam pyszny, zdrowy, orzeźwiający barszyk i zajęło mi to mniej niż 10 minut.
Co znalazłam na barszczyk:
*2 małe buraczki
*mały kawałek selera
*mały kawałek pietruszki
*mała marchewka
*mała żółta papryczka
*kawałek cebuli
*1 ząbek czosnku
*troszkę kapusty zwykłej
*1 mała cytryna/może być połowa cytryny
i
*dodałam 2 małe jabłka papierówki.
Tylko buraczki obieram ze skórki, resztę składników dokładnie myję i wrzucam do sokowirówki.
Barszczyk gotowy, i naprawdę smaczny.
Moja rada:
Składniki dobieramy wg. własnego smaku!
Sok, czy zupa na surowo ma być smaczna!
Więcej o buraczkach:
Oczyszczające właściwości soku buraczkowego.
Trochę o buraku ćwikłowym.
Buraki zamiast viagry?
***************************
Jeszcze znalazłam fantastyczny barszczyk Marcina, który nie uważa się za zawodowego kucharza, lecz serwuje przede wszystkim życiodajne przepisy. To prawda!
http://rawstaurant.blogspot.com/2010/08/barszcz-czerwony-albo-raczej-zupa.html
RAWstaurant Marcina
Moje motto:
"Nie rób tego, co ja chcę, abyś robił. Rób, to co TY chcesz robić. Podążaj za swoimi marzeniami".
Do poczytania...
oglądania i posłuchania
O Animalpastor:
Powered byIP2Location.com